was in het begin van de jaren ’90 nog duur. Dus haalden wij computeronderdelen bij Soecoma in Veldhoven en stelden zelf de computers samen voor onze klanten.

Asus

leverde in die tijd de beste moederborden en daarna ook de beste computer-behuizingen. Toen een oud-studiegenoot van de universiteit stage ging lopen bij McDos in Nijmegen adviseerde ik hem om met Yakumo een computerlijn op te bouwen rondom Asus en kwaliteits-onderdelen. Helaas heeft dat maar een paar jaar mogen duren …

IBM

leverde in die tijd geweldige computers, maar no betere servers, met alles redundant uitgevoerd voor een serverconfiguratie met Windows en serminal services, zodat niet alle computers vervangen hoefden worden en er gebruik gemaakt kon worden van Thin Cliƫnts.

Digital

Wij specialiseerden ons in dit merk en behaalden alle sales en technical diploma’s tot en met niveau III. Met name de notebooks waren toen superieur. Digital werd overgenomen door Compaq. Later werd Compaq weer overgenomen door HP.

HP

HP leverde al langer inkt- en laserprinters, maar nu kwamen daar de computers en servers bij.

MGE

Merlen Gerin kwam bij ons op kantoor om ons de fijne kneepjes van het vak rondom noodstroomvoorzieningen uit te leggen, zodat we allemaal gesertificeerd waren en klanten daaromtrent goed konden adviseren

APC

was de collega-concurrent die nadien door MGE werd overgenomen, maar het merk APC bleef bestaan. Wij volgden ook de trainingen bij APC in Utrecht.