Voor ons als automatiseerders is iedere dag anders en staan we steeds voor nieuwe uitdagingen, maar als een oplossing voor meerdere mensen blijkt te werken kunnen we daar ook anderen blij mee maken. Dat doen we door het delen van kennis en tips, zoals hieronder een paar opgenomen:

Systeembeheer

Bij ale windows PC systemen die wij leveren hoort standaard een anti-virus pakket en een klein firewall. Maar als je geen programma gebruikt om onnodige bestanden van je computer te halen en zo-nu-en-dan het register op te schonen, dan wordt je PC onnodig traag en ga je je er alleen maar aan ergeren. Wij verkopen heel graag professionele software, maar onderstaande software biedt gratis varianten die al behoorlijk veel doen:

  • 360 total security kun je hier downloaden voor Windows, maar ze hebben ook versies voor Mac, Android en iOS. Deze heeft een dubbele anti-virus, firewall en opschoon-mogelijkheden.
  • Ccleaner, oftewel Crap cleaner haalt de nodige “crap” uit je Windows PC, maar heeft nog meer mogelijkheden, zoals de lege ruimte wissen, dubbele bestanden zoeken en programma’s verwijderen die andere programma’s niet weg krijgen. Download hier de laatste versie.

Hulp op afstand

Wil je dat wij afstand meekijken of iets maken, terwijl we niet hoeven langs te komen. Installeer dan RustDesk. of rechtstreeks hier downloaden.

Back-up

We vinden het allemaal belangrijk om een back-up te hebben… op het moment dat we deze nodig hebben!
Maar regelmatig back-ups blijven maken, is een karwei dat men graag aan een systeembeheerder overlaat. (Wat wij ook wel voor klanten doen.)
Maar het softwarepakket dat dit op het moment het fijnste doet en ook alle nieuwe mogelijkheden ondersteunt is Goodsync. Download het hier!

Outlook

Vanuit Outlook wil je graag je gegevens (agenda en contacten) up-to-date houden met andere apparaten. Met de toevoeging van gSyncIt kun je deze synchroniseren met Google. Als je nu op je iPhone met iOS ook je agenda en contacten van Google gebruikt, kun je alle apparaten synchroon houden!

Netwerk en internet

Met whatismyip kun je zien welke IP-adres (IP4 en IP6) jouw netwerk heeft vanaf de buitenkant. Hier staat ook een testprogramma voor je snelheid.

Handig

Om PDF bestanden te kunnen maken vanuit vrijwel elk programma gebruik ik graag PDF995. Na installatie krijg je er printer PDF995 bij.

Even het nieuwe IBAN bankrekeningnummer checken.